Dijck & de Ridder helpt u verder

Jaarrekeningen

De jaarrekening is een belangrijk stuk, want het is de basis voor de aangifte vennootschapsbelasting of onderdeel van uw aangifte inkomstenbelasting. Voor een rechtspersoon is het zelfs wettelijk verplicht om een (geconsolideerde) jaarrekening op te stellen. Daarnaast kunnen ook uw leveranciers, kredietverstrekkers of subsidiegevers om cijfers vragen. De jaarrekening moet dus kloppend zijn, anders ervaart u linksom of rechtsom vervelende gevolgen. Als u verzekerd wilt zijn van de compliant uitvoering van het opstellen van jaarrekeningen, doet u er goed aan de werkzaamheden uit te besteden. Dat bespaart u tijd en zorgen, u weet dan zeker dat uw stukken van hoge kwaliteit zijn en aan alle eisen voldoen. Dijck & de Ridder stelt uw jaarrekening op en zorgt ervoor dat deze volledig voldoet aan de eisen van De Belastingdienst.

 

Jaarrekening laten opstellen

Is de jaarrekening een jaarlijks terugkerende verplichting waar u niet echt naar uitkijkt? Maak het uzelf dan gemakkelijk en besteed de werkzaamheden uit aan Dijck & de Ridder. Dat levert u belangrijke voordelen op:

  • Het is 100% compliant, u voldoet aan alle wet- en regelgeving;
  • Het is zorgeloos, u houdt zich echt bezig met uw corebusiness en houdt tijd over;
  • De continuïteit is gewaarborgd;
  • U weet zeker dat het stuk dat de basis vormt voor veel andere stukken staat als een huis.

De jaarrekening en tussentijdse rapportages

De jaarrekening bestaat uit een balans, winst- & verliesrekening en een toelichting hierop. Daarbij stellen wij, indien noodzakelijk, de publicatiestukken voor de Kamer van Koophandel voor u op en dienen deze ook voor u in. Vaak heeft u niet alleen de jaarrekening nodig, maar is er bijvoorbeeld ook behoefte aan kwartaalcijfers. In overleg bepalen wij samen met u welke behoeften er zijn en welke werkzaamheden wij voor u uitvoeren.

Bij het samenstellen van de jaarrekening maken wij gebruik van het softwarepakket Caseware. In dit softwarepakket worden saldibalansen uit bijna elk financieel softwarepakket ingelezen. Wij maken de jaarrekening dus op een efficiënte en voordelige manier voor u op.

Samenwerking met accountants

Wij werken samen met gerenommeerde accountantskantoren, die een controleverklaring afgeven bij de jaarrekening. Omdat wij de jaarrekening opstellen en aanleveren en de accountant voorzien van een compleet dossier met specificaties, hoeft de accountant het werk alleen nog maar te controleren. Die werkwijze zorgt ervoor dat u kosten bespaart, de accountant is immers minder tijd kwijt aan de accountantscontrole.

Heeft u vragen over de jaarrekening?

 

Neem contact op

 

Het team dat het voor u waarmaakt

Angelika Nikitina

Angelika Nikitina

Samenstelafdeling

Lees meer

Ik heb een vraag